شکاف بین مزد پرستار و پزشک از مشکلات عمده پرستاران است/ پرستاری بیشترین نقش در نظام سلامت کشور را دارد

بازدیدها: 9

به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم بزرگداشت روز پرستار با حضور جمعی از شاغلین و بازنشستگان پرستار عصر امروز در محل دانشگاه علمی-کاربردی خانه کارگر برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، محمدصادق محسنی کبیر، دبیر اجرایی دارالقرآن خانه کارگر با تبریک ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار گفت: خانه کارگر جمهوری اسلامی علاوه بر آموزش‌های کوتاه مدت و بلندمدت رایگان در حوزه‌های فنی و مهارتی و… آموزش‌های فرهنگی و قرآنی در دسترس است.

وی ادامه داد: خدمات دیگری چون سبد کالا، تخفیف برخی خدمات و امکانات رفاهی و تفریحی، مشاوره در حوزه بیمه تامین اجتماعی و حقوق کار توسط افراد خبره این حوزه به مراجعین، از جمله خدمات این تشکل کارگری است.

در ادامه، حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری نیز با تبریک این روز اظهار داشت: ما در این روز قدردان کسانی هستیم که با به‌خطر انداختن جان خود نفس‌ها و جان‌ها را احیا و درد بیماران را التیام می‌بخشند. جامعه کارگری ایران نیز قدردان جامعه پرستاری کشور بوده است.

وی افزود: حوزه درمان یکی از پر ریسک‌ترین شغل‌های جامعه ماست و مگر می‌شود شغلی با این خطرات سخت و زیان‌آور محسوب نشود؟ لذا ما در بخش خصوصی بسیار تلاش کردیم تا این شغل مشمول چتر سخت و زیان آور باشد. در بخش دولتی و در تامین اجتماعی البته به مشکل خوردیم و برخلاف بخش خصوصی، بخش دولتی و تامین اجتماعی سخت و زیان‌آور بودن شغل پرستاری را نپذیرفت.

معاون خانه کارگر با بیان اینکه باتوجه به فشار و خطرات پرستاری انسانی که ۲۰ سال کار می‌کند باید بازنشسته شود اما هنوز در بخش دولتی این امر پذیرفته نشده است، تصریح کرد: سالانه سه هزار پرستار از ایران مهاجرت می‌کند و این در حالی است که در دنیا استاندارد متوسط یک پرستار به ازای هر یک و نیم تخت است اما در ایران یک پرستار در برابر ۱۰ تخت داریم و ما از کمبود پرستار رنج می‌بریم.

صادقی با تاکید بر اینکه ما باید برای پرستاران و نیروی انسانی کشور ارزش قائل شویم، خاطرنشان کرد: بسیاری از پرستاران صرف‌نظر از شهدا و قربانیان ویروس کرونا در سال‌های گذشته، پس از پایان کار با انواع بیماری‌های پوستی و ریوی مواجه بودند یا دچار عفونت‌های خاص بودند که این ناشی از سخت و زیان‌آوری این شغل است. در چنین حالی، حقوق برخی پرستاران این روزها نهایتا حدود ۱۰ میلیون تومان است.

وی ابراز امیدواری کرد که مسئولان با محاسبه و تفکر درست کسری‌های مربوط به پرستاران و رسیدگی به معیشت آنان را جبران کنند تا بتوانیم جامعه پرستاری را در کشور حفظ کنیم.

در این مراسم، علی ربیعی، رئیس دانشگاه علمی-کاربردی خانه کارگر و وزیر اسبق کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز با تبریک روز پرستار و روز میلاد حضرت زینب (س) بیان کرد: حضور حضرت زینب (س) درسی برای کسانی است که حضور سیاسی و اجتماعی و فرهنگی زنان را در جامعه در عین پاکی نمی‌پسندند. حضور ایشان در یک جنگ نابرابر و سخنرانی در هر فرصتی علیه ظلم سیاسی‌ترین رفتار ممکن بوده است.

وی با بیان اینکه پرستاران در چهارچوب نظام سلامت باید بررسی شود، یادآور شد: سلامت محور توسعه است و تنها در جامعه سالم امکان رفاه داریم. پرستاری در این میان بیشترین نقش و سهم را در نظام سلامت را دارد و بی‌توجهی در این حوزه بی‌توجهی به نظام سلامت است. ما هنوز راهی طولانی برای رسیدن به استانداردهای متوسط جهان در حوزه پرستاری داریم.

به گفته عضو شورای مرکزی خانه کارگر، بسیاری از پرستاران ما چند شیفت در بیمارستان‌های خصوصی و دولتی کار می‌کنند و باید برای این قشر از نیروی انسانی کشورمان جایگاهی ویژه برای بهبود معیشت‌شان درنظر بگیریم.

وی با بیان اینکه نگاه دانشگاهی با نگاه بالینی به حرفه پرستاری متفاوت است و بسیاری از دانشجویان پرستاری به دلیل مشکلات معیشتی به پرستاری به مثابه شغل و نه حرفه، نگاه می‌کنند، عنوان کرد: ضمن اینکه تناسبی بین نظام مدیریت پرستاری و وظایف پرستاری وجود ندارد. شکاف دستمزد بین پزشکان و پرستاران و تقدم درمان و پیشگیری باعث پزشک‌سالاری و کمرنگ شدن و فرسودگی نقش پرستاری شده است.

رئیس دانشگاه علمی – کاربردی خانه کارگر با تاکید بر اهمیت اصلاح جایگاه پرستاری در کشور و تکریم این بخش از جامعه زحمتکش کشور گفت: بسیاری از پرستاران ما در جریان همه‌گیری کرونا از دست دادیم و حتی پرستارانی با فرزند درون شکم به شهادت رسیدند.

ربیعی ادامه داد: نوعی گفت وگو و تلاش درباره مسائل مذکور در حوزه پرستاری باید شکل بگیرد تا تلاش این عزیزان قدردانی شود.

وی با بیان اینکه کسی که در فضای بیمارستانی بوده، می‌فهمد که پزشکان همه می‌روند و آنکه مرحم رنج و سنگ صبور درد بیمار است، پرستار است، اظهار داشت: باید ارزش این قشر از شاغلین با تامین رفاه و معاش و تکریم آنان محقق شود. بسیاری از ما دیدن رنج دیگران و بوی بیمارستان را برای چند دقیقه تحمل نمی‌کنیم، اما پرستاران بیشتر عمر خود را در قلب این محیط در میان غم و رنج و خطرات می‌ایستند و از سلامت جامعه دفاع می‌کنند.

انتهای پیام/ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1419386

پست قبلی

تجمع پرستاران گیلان/ معوقات پرداخت نشد

پست بعدی

۲۱۰ هزار پرستار شاغل در کشور و گلایه‌های بر حق آنها

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x