کاهش تعداد پرستاران علت افزایش مرگ و میر بیماران کووید_۱۹ / تعداد پرستاران ایران نصف کف استاندارد جهانی است

بازدیدها: 621

پرستاران/ به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، اگر قراردادی ۹۰روزه بسته شود، کارفرما باید تمام مزایای را بپردازد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای آن که مزایایی به پرستاران نپردازد، قراردادها را یک روز کمتر منعقد کرد. اما این پرستاران بودند که به دلیل حمایت مردم کشورشان از مزایا گذشتند و به بیمارستان رفتند تا کرونا را شکست دهند. وزارت بهداشت با آن که قول داده بودند که پرستاران ۸۹روزه در اولویت استخدام قرار می گیرند، پس از ۸۹روز دقیقا زمانی که تعداد مبتلایان و جانباختگان بیماری کرونا کاهش یافت، این پرستاران را تعدیل کردند. با افزایش ناگهانی ابتلا به بیماری کرونا نقش پرستاران تعدیل شده پررنگ تر از همیشه به نظر رسید.
محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستاری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا درباره پرستاران قرارداد ۸۹روزه گفت: ما همیشه شنیده ایم که افرادی که در حوزه سلامت و امنیت مشغول به فعالیت هستند باید استخدام شوند تا انگیزه و پشتوانه بوده و در بحران ها راه قانونی برای رها کردن شغل خود را نداشته باشد. این اتفاق رخ نداده است و دو دولت یازدهم و دوازدهم، به جای ۳۰۰۰پرستاری که سالانه بازنشسته شده، کسی استخدام نشده است.
تمدید نشدن ۲هزار پرستاران با قراردادها ۸۹ روزه

وی افزود: در این دو دولت چیزی بالغ بر ۲۵ تا ۳۰هزار تخت بیمارستانی اضافه شده است و حداقل به ازای هر تخت باید دو پرستار استخدام کنند در حالی که طی ۷ سال گذشته ۳هزار پرستار استخدام شده است. در سال سال ۹۷ نیز جلساتی با دولت، مجلس و سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، اعلام کردیم که اگر سالانه ۱۰هزار پرستار استخدام کند تا به شرایط معمولی می رسد. سال ۹۸ حدود ۴۸۰۰ پرستار گرفتند.
تابستان بیاید کرونا تمام می شود

دبیرکل خانه پرستاری با بیان این که در اسفندماه قرارداد ۲هزار پرستار شرکتی تمدید نشد، گفت: اما وزارت بهداشت عدم تمدید قرارداد هزار پرستار را اعلام کرد. وزارت بهداشت فکر کرد تابستان می آید و کرونا تمام می شود به همین دلیل با پرستار ۸۹روزه برخورد مناسبی نکرد و قرارداد آنها را تمدید نکرد. ۴۰هزار پرستار انگیزه ای برای کار در بیمارستان های ایران ندارند. در مقابل پرستارهایی هم هستند که به دلیل نیاز مالی درخواست بستن قراردادهای ۸۹روزه را دارند. بنابراین قراردادهای ۸۹روزه تقاضا دارد و پرستاران برای این قراردادها ثبت نام کرده اند.
برنامه ۳ ماهه مبارزه دولت با کرونا تمام شد

وی تاکید کرد: افزایش مرگ و میر به دلیل کاهش پرستار رخ داده است. با وجود آن که مسئولان اعلام کردند اقدامات ایران در مبارزه با کرونا باید الگوی دیگر کشورها قرار گیرد، اما با استخدام سه ماهه پرستاران مشخص است که برنامه دولت برای مبارزه با کرونا ۳ماهه بود نه بیشتر. در حقیقت محاسبات مشاوران دولت اشتباه بود و در پیک بیماری کرونا، با کمبود پرستار روبرو شدند. اگر پرستار به اندازه کافی باشد و پرستاران بتوانند استراحت درستی داشته باشند آمار مرگ و میر کاهش می یابد. اگر تعداد پرستاران یک بخش ۲۵بیمار داشته باشد، افزایش یابد مرگ و میر آن بخش ۱۵درصد کاهش می یابد. در حقیقت امروزه تعداد پرستاران ایران نصف کف استاندارد جهانی است و این امر طبق آمارهای جهانی باعث افزایش ۱۵درصدی بیماران می شود.
پایین ترین دستمزد را پرستاران می گیرند

شریفی مقدم با بیان این که مسئولان دوباره تعریف از پرستاران را شروع کرده اند، افزود: هزار میلیارد تومان به پرستاران اختصاص داده است. این بودجه به هر پرستار ۶میلیون تومان بابت کارانه معوقه یکساله پرداخت کردند. یعنی تیر ۹۸ را پرداخت کرده اند در حالی که این پول در آن زمان ارزش بالایی داشت. این در حالی است که پزشکان ماهانه ۲هزار میلیارد تومان دریافت می کنند. چرا سایر پرداخت ها که گاه به صدهزار میلیارد می رسد را رسانه ای نمی کند؟ فقط باید پرداختی به پرستاران را رسانه ای کنند؟ من به صراحت می گویم که پرستاران پایین ترین حقوق را دریافت می کنند و وزارت بهداشت دستور داده که دانشگاه های علوم پزشکی می توانند قراردادهای ۸۹روزه را با پرستاران تا پایان بحران کرونا منعقد کنند. یعنی بعد از بحران کرونا می توانند این قراردادها را تمدید نکنند و عذر آنها را بخواهند.

پریسا هاشمی
منبع:رکنا
کاهش تعداد پرستاران علت افزایش مرگ و میر بیماران کووید_۱۹ / تعداد پرستاران ایران نصف کف استاندارد جهانی است

پست قبلی

نکات مهم برای ضدعفونی کفش‌ها در روزهای کرونا

پست بعدی

چه میزان استرس را در مواجهه با بلای جهانی تحمل می‌کنید؟

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x