رئیس پیشین نظام پرستاری کشور: نیاز اورژانسی نظام پرستاری به احیا! / مجلس یک بار برای همیشه، قانون تعرفه گذاری پرستاری را از دولت مطالبه کند

بازدیدها: 324

محمد علی آدابی رئیس پیشین نظام پرستاری کشور در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با بیان اینکه پرستاری از دیرباز درگیر یک سری مسائلی است که باید بصورت نظامند و با درنظر گرفتن وجدان آن را حل و فصل کرد اظهار کرد: به طور کلی مشکلات پرستاری در سه شاخصه اصلی خلاصه می شود که اولین ان اختلاف زیاد طبقاتی است که این قشر شریف و زحمتکش با جامعه پزشکی پیدا کرده است.

آدابی افزود: بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت دفعتا این اختلاف را به چهار برابر با کادر پزشکی و به ده ها برابر با کادر پزشکی متخصص رسانده است و فاصله طبقاتی پرستاران با کادر پزشکی سال به سال بدتر می شود.

*نظام پرستاری نیازمند احیا و بازیابی است

رئیس پیشین نظام پرستاری کشور تصریح کرد: این مسئله بارها با جزئیات کامل تشریح و گفته شده است و لذا وجدان می طلبد وزارت بهداشت و نظام پزشکی با نظر گرفتن نفع جامعه این درد را احساس کنند و مطمئن هستیم روزی این درد و فهم در مسئولین ایجاد خواهد شد و این اختلاف رفع می شود.

آدابی با بیان اینکه نظام پرستاری نیازمند احیا و بازیابی است عنوان کرد: غیر از این مسئله باشد طبیعی است فوج فوج پرستاران بااستعداد از این کار کناره گیری کنند و یا اگر هم بتوانند، ان طرف مرزها خودشان را پیدا می کنند.

*عدم همبستگی درونی؛ از ضعف های پرستاری

وی عدم همبستگی درونی را یکی از ضعف های پرستاری دانست و گفت: علیرغم اینکه نظام پرستاری طبق قانون تشکیل شده است متاسفانه به دلایل مختلف و با بی انگیزگی، مشارکت پرستاران در حمایت از این سازمان بسیار کم شده است، به نحوی که در انتخابات اخیر نظام پرستاری استان یزد میزان مشارکت پرستاران به 5 درصد و در تهران به 2 درصد رسید.

معاون فناوری و تحقیقات پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد عنوان کرد: طبیعتا سازمانی که منتخب 5درصد آن قشر باشد نمی تواند به عنوان نماینده از حقوق آن قشر دفاع کند البته انتخابات نظام پزشکی هم خیلی بهتر از نظام پرستاری نیست و مشارکت در این سازمان هم 7درصد است و به عبارتی بلیه ای در نظام بهداشت و درمان وجود دارد که این بی انگیزگی را تسری داده است.

*عدم تناسب تربیت دانشجو پرستاری با جذب آن ها

رئیس پیشین نظام پرستاری کشور با بیان اینکه افزایش بی رویه پذیرش های کنکور در رشته پرستاری سومین مشکل پرستاری است که نیازمند توجه و تامل است گفت: قریب به صد مرکز دانشگاهی امروزه در سطح کشور در حال تربیت پرستار هستند که اصلا این میزان جذب در مراکز درمانی صورت نمی گیرد.

وی افزود: برای مثال اگر سالی 10هزار نفر در رشته پرستاری پذیرفته و فارغ التحصیل شوند در بهترین شرایط سالی بیش از 4هزار نفر جذب نمی شوند و این یعنی سالانه 6هزار فارغ التحصیل رشته پرستاری بیکار می ماند و در کنارش این آموزش گونه های حد واسط کمک پرستاری، بهیاری و کمک بهیاری هم داستان غم انگیزتری دارد.

*پرستاری  می بایست جزو مشاغل حاکمیتی قرار گیرد 

آدابی تصریح کرد: اینکه جامعه به همه این سطوح نیازمند دارد مسئله درستی است لیکن باید تناسبی بین تربیت این نیروها و جذبشان وجود داشته باشد و وقتی نیروی مازاد تربیت می شود عملا آن نیرو مجبور است به حداقل دستمزد و زیر حداقل دستمزد تن به این کار طاقت فرسا بدهد.

وی با تاکید بر اینکه باید جایی جلوی این مشکلات گرفته شود ابراز کرد: به نظر من تفکر لیبرال گونه ای که در دولت حاکم است تعمدا این کار انجام می شود تا نیرو پشت درب جذب بماند و نهایتا با شرایط نازل حاضر به انجام ان کار باشد.

رئیس پیشین نظام پرستاری کشور گفت: امیدواریم با همت مسئولین و مشارکت خوب پرستاران این سه مشکل رفع شود و پرستار به عنوان یک سرمایه وزین اجتماعی بتواند در خدمت جامعه باشد.

*پایین آوردن شأن پرستار و در اختیار گرفتن آن به نصف قیمت!

آدابی ابراز کرد: پرستاری در همه کشورها جزو قشر فرهیخته و روشن فکر تلقی می شود و حتی در ادبیات مملکت ما وقتی به نوشته های جلال آل احمد نگاه کنیم وی پرستاری را در شمار قشر روشن فکر جامعه می داند پس وقتی سرمایه اجتماعی این چنینی وجود دارد حتما می بایست جزو مشاغل حاکمیتی قرار بگیرد و از این پتانسیل به نحوه احسن استفاده شود.

وی با بیان اینکه ایجاد گونه های شرکتی و قراردادی در پرستاری برای این است که این نیرو را به ثمن بخس و نصف قیمت در اختیار بگیرند گفت:  پرستاری یه صورت رسمی هم شغل حاکمیتی محسوب نمی شود چه برسد به نیروهای شرکتی، قراردادی، پیمانی و قرارداد پاره وقت 89 روزه و غیره که این موضوع شأن پرستار را پایین می اورد و وقتی نیرویی شأنش حفظ نشود نمی تواند آن جور که باید و شاید سواد و تجربه خودش را در اختیار جامعه قرار دهد و مسلما دنبال گریزگاهی می گردد که اگر شغلی بهتر ولو غیر مرتبط با پرستاری به وی پیشنهاد شد، شغل پرستاری را ترک کند.

*نمایندگان یک بار برای همیشه، قانون تعرفه گذاری پرستاری را از وزارت بهداشت مطالبه کنند

آدابی بیان کرد: قانون تعرفه گذاری پرستاری قریب به 15 سال پیش تصویب شده است وقرار بود با تصویب آن حق و حاصل زحمت هر قشری به خودش داده شود چراکه پرستاری هم مانند پزشکی قریب سیصد نوع اقدام را در بیمارستان ها برای بیماران انجام می دهد اما این موارد در لیست کارانه پزشک ثبت می شود و بعد درصد بسیار کمی ازآن به پرستاری داده می شود.

وی در پایان گفت: قرار بود به موجب این قانون این حق به خود پرستار داده شود و نمایندگان مجلس یکبار برای همیشه از کیان خودشان و قانون مصوب مجلس دفاع کنند و از وزارت بهداشت این موضوعات را مطالبه کنند اما هر دوره اقدامی انجام می شود و با انتخابات بعدی و دوره بعدی همه این رشته های پنبه می شود.

انتهای پیام/

پست قبلی

کادر درمان خسته‌اند، یلدا را مجازی برگزار کنید

پست بعدی

در آستانه روز پرستار| چرایی عدم تحقق وعده‌‌های دولت در پرداخت “فوق‌‌العاده ویژه به پرستاران”

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x