پاسخ وزارت بهداشت به «جا ماندن کادر درمان از رقابت حقوق و دستمزد»

بازدیدها: 212

به گزارش ایلنا، در متن توضیح مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، که بر اساس گزارش اداره کل منابع انسانی این وزارتخانه تنظیم شده، آمده است:

با توجه به تنوع وضعیت‌های استخدامی کارکنان در دانشگاهها، دانشکده‌ها و موسسات وابسته به صورت کارکنان رسمی، پیمانی، قرارداد کار معین و خرید خدمات (شرکتی) در سال ۱۳۹۹ افزایش اقلام پرداختی با هدف ترمیم فاصله حقوق‌ها با توجه به ظرفیت‌های قانونی موجود در مقایسه با افزایش‌های اعمال شده در سال ۱۳۹۸، صورت گرفت. به نحوی که افزایش ضریب حقوق سالیانه به میزان ۱۸ درصد از ابتدای سال ۱۳۹۸ و به میزان ۱۵ درصد از ابتدای سال ۱۳۹۹ در احکام اعمال شد. در سال ۱۳۹۹ نیز افزایش ۵۰ درصدی امتیازات فصل هشتم آیین نامه اداری و استخدامی کارکنان غیر هیأت علمی سازمان دانشکده دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از ابتدای اسفند ماه ۱۳۹۸ اجرایی شده و برقراری فوق العاده ویژه موضوع بند ۱۲ ماده ۵۴ آیین نامه اداری و استخدامی کارکنان غیر هیأت علمی نیز پس از تأمین اعتبار و طرح و تصویب در هیأت امنای دانشگاه‌ها از تاریخ ۰۱/۱۰/۱۳۹۹ برقرار گردید. لازم به ذکر است در کلیه موارد مذکور لزوم رعایت قوانین و مقررات و ضوابط مربوطه و رعایت عدالت در پرداخت‌ها و اعمال امتیازات نیز مد نظر قرار گرفته است.

با عنایت به تصویب نامه شماره ۳۸۸۰۱/ت ۵۸۹۹ه مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۰۹ هیئت محترم وزیران مبنی بر نحوه رعایت مفاد جزء (۷) بند الف) تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور در رابطه با «سقف ناخالص حقوق و مزایای مستمر و غیر مستمر (مجموع دریافتی گروه‌های مختلف حقوق بگیر در دستگاه‌های اجرائی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی به استثنای مشمولین قانون کار جمهوری اسلامی ایران) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و قضات در کلیه مناطق کشور برای سال ۱۴۰۰، از (۲۱) برابر حداقل حقوق مصوب شورای حقوق و دستمزد به (۱۵) برابر حداقل حقوق و دستمزد موضوع ماده (۷۶) قانون مدیریت خدمات کشوری کاهش می‌یابد. کاهش دریافتی افراد ناشی از اجرای این حکم مشمول پرداخت تفاوت تطبیق است. کارانه گروه پزشکی از حکم این جزء مستثنی است» تبصره ۱۲ ماده واحد قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کشور طی بخشنامه شماره ۲۰۹/۳۱۵۶/د مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۱۶ به کلیه دانشگاه‌ها دانشکده‌های علوم پزشکی جهت اجرا و اعمال در پرداخت حقوق و مزایای اعضای هیات علمی ارسال گردیده است.

با توجه به مفاد جزء (۵) بند (الف) تبصره (۱۲) قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور، هر گونه تصویب نامه بخشنامه، دستورالعمل، تغییر تشکیلات، تغییر ضرایب و جداول حقوقی و طبقه‌بندی مشاغل و افزایش مبنای حقوقی و نظایر آن‌ها در دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و دستگاه‌های مشمول ماده یک قانون احکام دائمی توسعه کشور، منوط به تامین اعتبار مورد نیاز و رعایت ترتیبات مندرج در ماده (۷۴) قانون مدیریت خدمات کشوری و بند (ج) ماده (۶) قانون برنامه ششم توسعه کشور با اخذ مجوز مکتوب از سازمان برنامه و بودجه کشور می‌باشد. لذا بر همین اساس برقراری فوق العاده خاص نیز مستلزم تأمین اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و تصویب در هیأت امنای وزارت متبوع می‌باشد که مکاتبات لازم در این خصوص انجام پذیرفته است.

تبدیل وضعیت کارکنان نیز بر اساس قوانین و مقررات موجود (دستورالعمل اجرایی ماده ۳۳ و تبصره ماده ۳۵ آیین نامه اداری استخدامی کارکنان غیر هیات علمی مبنی بر رعایت فضای رقابتی و شرکت متقاضیان در آزمون استخدامی) میسر نبوده و مستلزم تصویب قانون از سوی مجلس شورای اسلامی است. با توجه به پیگیری‌های بعمل آمده، در این رابطه لایحه‌ای از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور در حال تهیه برای ارائه به مجلس شورای اسلامی است.

در خصوص نامه سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر تأمین نشدن اعتبار استخدام و تبدیل وضعیت کارکنان مشمول ماده ۲۱ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، مجوز تامین اعتبار مورد نیاز برای تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران مشمول بند «د» تبصره ۲۰ قانون بودجه ۱۴۰۰ قبلا طی نامه‌های شماره ۷۰۰۴۷۳ مورخ ۲۴/۱۲/۱۳۹۹ و شماره ۲۸۱۰۹۰ مورخ ۱۴۰۰/۰۶/۲۱ از سازمان مذکور اخذ گردیده است و در همین راستا به منظور رفع اعتراضات ایجاد شده در دانشگاه‌های علوم پزشکی تابعه که به علت ممانعت سازمان‌های مدیریت و برنامه ریزی استان‌های کشور از صدور شماره مستخدم برای مشمولین فوق الذکر ایجاد شده است، مکاتبه و هماهنگی‌های لازم در این خصوص با سازمان برنامه و بودجه کشور در حال انجام می‌باشد.
انتهای پیام

https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1174502

پست قبلی

جعبه سیاه بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی با نظارت دیوان محاسبات باز می‌شود؟

پست بعدی

رسیدگی به شرایط رزیدنت‌ها و پرستاران در دستور کار کمیسیون بهداشت است/علت مهاجرت پزشکان و پرستاران چیست؟

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x