بايد از مسئولان کشور پرسيد که چه اهميت و اولويتي در اين روزها بالاتر از موضوع مقابله با کرونا و پرستاران وجود دارد؟

بازدیدها: 2

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خانه پرستار به نقل از «آرمان ملی»- وحید استرون: موج سوم در شش روز گذشته بیش از ۲۱‌هزار نفر را به کرونا مبتلا کرده و ۳۰ استان کشور و ۱۵۸ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند. سیاست‌های تشویقی و اجباری استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری فیزیکی و محدودیت برای اصناف نیز خیلی کارساز نبوده و بنا بر اعلام مسئولانی همچون حجت نظری، عضو شورای شهر تهران کاهش استفاده از ماسک در تهران مشهود است و باید تمهیدات سختگیرانه برای ترددهای شهری اجرا شود. چندی پیش نیز رئیس جمهور با توجه به کاهش استفاده مردم از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی به وزارت بهداشت دستور داد که برای افرادی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، مجازات در نظر بگیرد، با این اوصاف روز گذشته علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت از اعمال جریمه افراد ثبت کرونامثبت که قرنطینه خانگی را رعایت نمی‌کنند، خبر داد. در این شرایط، عزیزا… شهبازی، استاندار البرز نیز اعلام کرد: «از روز یک‌شنبه به مدت یک هفته محدودیت‌های کرونایی در شهر کرج و استان البرز اجرا می‌شود» اما همه این دستورها و دستورالعمل‌ها، یک حلقه مفقوده دارد و آن پایداری آمار مرگ و میر (حدود ۲۰۰ نفر در روز) در دوران اوج موج سوم کروناست. در شرایطی که ابتلا به ویروس کرونا به دست مردم است و با اعمال محدودیت‌ها و مجازات شاید بتوان از آمار روزانه تعداد مبتلایان کم کرد، بدون تردید افزایش و کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا، به زحمات و ایستادگی پرستاران و کادر درمانی بیمارستان‌ها بستگی دارد، پرستاران و کادر درمانی بیمارستان‌هایی که این روزها با کمترین سلاح و درآمدی در جهت افزایش روحیه، بی‌دفاع رودر روی موج سهمگین کرونا ایستادگی کرده‌اند. همانطور که در هفت ماه گذشته بیش از ۱۶۰ شهید از کادر بیمارستان‌ها در راه مبارزه با کرونا جانشان را فدای سلامت کرده‌اند. حالا آن دست نوشته پشت لباس یکی از پرستاران بیشتر معنا پیدا می‌کند: «ما گر ز سر بریده می‌ترسیدیم، در محفل عاشقان نمی‌رقصیدیم».
به باور کارشناسان و شخص وزير بهداشت، اگر پرستاران در برابر موج سوم شکست بخورند، بدون شک کل کشور در برابر کرونا شکست خواهد خورد و تبعات اين اتفاق فاجعه‌آميز خواهد بود. چندي پيش ايرج حريرچي، معاون کل وزير بهداشت اين موضوع را تاييد کرد و با حرف‌هايي که بيشتر شبيه اعتراف بود، گفت: «با دست خالي با کرونا نمي‌شود جنگيد پيروزي خواستن مستلزم فراهم‌بودن امکانات است،
پول صندوق توسعه کشور را نمي‌خواهيم!

سوم مهرماه بود که سعيد نمکي اعلام کرد که با گذشت نزديک شش ماه از اختصاص يک‌ميليارد يورو به مبارزه با کرونا، وزارت بهداشت تاکنون فقط سهم کوچکي از آن را دريافت کرده است. وزير بهداشت از سرنوشت اين بودجه نيز ابراز بي‌اطلاعي کرد و گفت که نمي‌دانم آن را براي کدام کار مهمتر گذاشته‌اند. با اين توصيفات، احمد اميرآبادي فراهاني عضو هيات رئيسه مجلس از انجام «تحقيق و تفحص» درباره سرنوشت اين يک‌ميليارد يورو خبر داد. بسياري بر اين باورند در روزهايي که پرستاران ماه‌هاست که از حقوق و مزايا بي‌بهره هستند، چرا بخشي از اين مبلغ براي پرستاران هزينه نمي‌شود؟ اما در يک اقدام عجيب وزير بهداشت مبلغي از صندوق توسعه کشور براي وزارت بهداشت در نظر گرفته شده بود را برگرداند، و تعجب همه را برانگيخت. سعيد نمکي در اين رابطه گفته است: رئيس بانک مرکزي روز شنبه (5 مهرماه) محبت کردند تا بخشي از بودجه صندوق توسعه کشور براي وزارت بهداشت آزاد شود. مي‌دانم چه فشار سنگيني را تحمل مي‌کند. اگر خواهش کردم که پول بدهيد براي اين است که مي‌خواهيم براي پاييز آماده شويم، مي‌خواهيم مبلغي را همکاراني بدهم که ماه‌هاست در ميدان مبارزه زحمت مي‌کشند، ماه‌ها صبوري کرده‌اند، اما گفتيم همين خرده هم نمي‌خواهيم که مبادا اين درخواست من مشکلي ايجاد کند. نمکي بار ديگر به اين موضوع اشاره کرد که اگر خداي نکرده از کرونا شکست بخوريم، همه ضرر مي‌کنيم اما با همکاران اعلام کرديم اين پول را هم نمي‌خواهيم از اين بعد لب فرو مي‌بنديم. همکاران من حقوق هم نگيرند کار مي‌کنند، کارانه چيست، آمده‌ايم براي فدا کردن جان.

چه اولويتي بالاتر از پرستاران؟

اين صحبت‌هاي وزير بهداشت تعجب بسياري از کارشناسان را برانگيخته است که حدود 7 ماه کادر درماني و پرستاران حقوقي را دريافت نکرده‌اند. محمد شريفي‌مقدم، دبيرکل‌ خانه پرستار در اين رابطه به «آرمان ملي» مي‌گويد: ظاهرا مبلغي که قرار بوده در اختيار وزارت بهداشت و درمان قرار بگيرد، پنج‌هزار و 600‌ميليارد تومان است. واقعا بايد از مسئولان کشور پرسيد که چه اهميت و اولويتي در اين روزها بالاتر از موضوع مقابله با کرونا و پرستاران وجود دارد؟ البته اين مبالغ فقط در اخبار است و روز گذشته مسئول بخش پرستاري يکي از دانشگاه‌ها با من تماس گرفت که براي سه ماه کارانه پايان سال گذشته، 170‌هزار تومان به پرستاران داده‌اند!. شريفي‌مقدم در ادامه خاطرنشان کرد: پرستاران بيشترين فشار شيوع کرونا را را تحمل مي‌کنند و شکست سياست‌ها و مديريت ستاد مبارزه با کرونا در بازگشايي مدارس، عدم نظارت دقيق و سخت‌گيري‌هاي لازم بر مراسم عزاداري محرم و سفرهاي مردمي، کشور را به موج سوم رسانده و بيشترين زحمت و خطر براي پرستاران است. هيچ‌صنفي به اندازه پرستاران به کرونا مبتلا نشده يا جانشان را از دست ندادند. وزير بهداشت يا معاونان ايشان و حتي پزشکان درگير مبارزه با کرونا نيستند و کرونا چون درمان و دارو ندارد، بيشترين بار مراقبتي از بيماران بر دوش پرستاران است. آقاي نمکي، وزير بهداشت قبل از شيوع کرونا در سال 98 در حضور مقام معظم رهبري قول دادند «که مطالبات پرستاري صفر مي‌شود» بارها اين وعده تکرار شده، اما تاکنون مطالبات آنها صفر نشده است. من فکر مي‌کنم که پولي تاکنون نيامده که آن را برگردانند و متاسفانه شفافيتي در اين رابطه وجود ندارد و فقط وعده‌هاي مکرر عمل نشده به پرستاران داده‌اند.

پست قبلی

تجمع پرستاران بیمارستان روحانی بابل/ رئیس بیمارستان: مطالبات برآورده می‌شود

پست بعدی

باید از مسئولان کشور پرسید که چه اهمیت و اولویتی در این روزها بالاتر از موضوع مقابله با کرونا و پرستاران وجود دارد؟

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x